Pisklęta indycze

0
946
Rate this post

Pisklęta indycze

Zainteresowanie hodowlą drobiu w Polsce systematycznie rośnie. Odpowiada za to głównie moda na zdrowe i ekologiczne żywienie. W związku z tym coraz więcej osób zakłada przydomowe fermy lub szuka takich gospodarstw w swojej najbliższej okolicy.

Indyk jest jednym z najzdrowszych, a zarazem najsmaczniejszych mięs drobiowych. Jest delikatny w smaku i nie obciąża żołądka. Nic dziwnego, że tak chętnie gości na stołach wielu z nas. Jednakże, coraz więcej współczesnych gospodyń domowych, dba o to, by dania trafiające na ich stół pochodziły ze zdrowych źródeł. A jak zyskać pewność, że zakupione mięso, pochodzi właśnie z takiego gospodarstwa?

Najlepiej jeżeli dane gospodarstwo prowadzi chów wolnowybiegowy oraz hoduje pisklęta indycze od w zasadzie ich pierwszych dni po wykluciu. Dzięki temu zyskujemy pewność, że nie pochodzą one z ferm drobiu, nastawionych na szybki wzrost i ekspresową sprzedaż ptactwa. Pisklęta indycze powinny rosnąć w odpowiednich warunkach, niefaszerowane chemią, dzięki czemu klient zyskuje gwarancje jakości.