Projekt lokalu gastronomicznego do sanepidu
1 vote, 10.00 avg. rating (146% score)

Więc chcesz założyć biznes? Marzy Ci się restauracja, kawiarnia, czy może przyjemny pub w którym sam chętnie spędzałbyś czas? To świetny pomysł! Jednak pamiętaj też o tym, że realizacja takiego marzenia to wyzwanie, na które należy dobrze się przygotować. Jest wiele rzeczy, o których musisz pamiętać – sanepid, licencje, zgody, urzędy. Opracowanie menu i znalezienie dostawców również mogą spędzić Ci sen z powiek. Przytłoczony ciężarem formalności nie możesz stracić z oczu najważniejszego pytania: jakie ma być to miejsce?

Projekt lokalu gastronomicznego może, obok samego menu, stanowić o jego być lub nie być. To, czy miejsce przypadnie twoim klientom do gustu, czy nie może stanowić o twoim sukcesie lub porażce. Zbadaj rynek, sprawdź jakiego rodzaju miejsca są popularne w twojej okolicy. Zastanów się, co możesz zaproponować nowego. Czy będzie to zaciszna kawiarenka doskonała na pierwszą randkę, czy może pub sportowy w którym możesz obejrzeć mecz przy piwie z kolegami? Znajdź swoją niszę i zadbaj o to, żeby była wyjątkowa.