Składniki:
Na ciasto:
1. ? szklanki mleka
2. 5 łyżek mąki pszennej
3. 1 jajko
4. 20 dag startego, ostrego, żółtego sera
5. Olej
Na farsz:
6. 20 dag kaszanki
7. 2 ząbki czosnku
8. 1 cebula
9. 1 łyżka masła
10. 1 łyżka mąki
11. 1 łyżka curry
Na farsz:
12. 20 dag boczku
13. 1 cebula
14. 2 kostki rosołowe
15. 3 łyżki mąki
16. 2 łyżki 18% śmietany
17. Przecier pomidorowy
18. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Składniki na ciasto zmiksować i odstawić na pół godziny, a następnie usmażyć na oleju cienkie naleśniki.
Czosnek i cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulkę i czosnek a następnie włożyć kaszankę i jeszcze chwilę razem smażyć. Doprawić curry i ewentualnie solą i pieprzem do smaku. Nadzieniem posmarować naleśniki i zawinąć w rulony.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać obraną i pokrojoną drobno cebulę, kostki rosołowe i 300 ml wody; zagotować i dodać przecier pomidorowy i mąkę roztrzepaną ze śmietaną; zagotować i przyprawić. Polać sosem naleśniki.