Twoje dziecko przyszłym kucharzem?
Twoje dziecko uwielbia pomagać ci w kuchni. Zawsze przygląda się, kiedy coś robisz, podaje łyżki i miseczki z rozpuszczonym masłem, samo nawet kroi warzywa oraz owoce, posypuje startym serem ciepłe potrawy. Zastanów się, może pod twoimi skrzydłami rośnie przyszły znakomity kucharz? Skorzystaj więc z Dni Profesjonalisty, aby przybliżyć dziecku ten zawód, związany z jedzeniem i łączeniem smaków.
Grupa dzieci, która przyjdzie do naszej placówki w restauracji dowie się w jaki sposób pracują profesjonalni kuchmistrze. Krótki wykład wstępny opracowany specjalnie dla maluchów wyjaśni im czym charakteryzują się kuchnia australijska, czeska, nasza rodzima, polska oraz wiele innych. Oprowadzimy ich po wszystkich pomieszczeniach, magazynach żywności, produktów suchych, owoców, warzyw, mięsa i ryb. Dzieci zobaczą też czym jest kuchnia gastronomiczna i w jaki sposób się jej używa. Na koniec przejdziemy do gwoździa programu czyli gotowania samego w sobie! W ruch pójdzie mąka, jajka, cukier i przyprawy – wyczarujemy coś magicznego!