Składniki:
Na ciasto:
1. Pół szklanki mleka
2. 1 szklanka mąki pszennej
3. 2 jajka
4. Sól
Na farsz:
5. 0,25 kilograma mieszanego mięsa mielonego
6. Majonez
7. Przecier pomidorowy
8. Keczup
9. Pół główki kapusty pekińskiej
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
11. Curry
12. Olej
Wykonanie:
Do wysokiego naczynia wlać mleko, dodać szklankę wody (najlepiej gazowanej), jajka, szczyptę soli i mąkę i wszystko razem zmiksować na gładkie ciasto. Odstawić na pół godziny, a następnie usmażyć naleśniki na oleju.
Olej rozgrzać na patelni; włożyć mielone mięso i smażyć około 20 minut a następnie dodać przecieru pomidorowego (ilość według uznania), oprószyć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i chwile poddusić. Naleśniki posmarować nadzieniem, złożyć na pół, posmarować majonezem, posypać pokrojoną kapustą pekińską i udekorować keczupem.