MAKARON RURKI Z WARZYWAMI
1 vote, 9.00 avg. rating (137% score)

SKŁADNIKI:

1. 40 dag makaronu rurki (rigatoni)
2. 40 dag mięsnych filetów
3. 20 dag pomidorów
4. 20 dag cukinii
5. 200 ml bulionu
6. Tymianek
7. 3 łyżki oliwy
8. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

WYKONANIE:

Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody według przepisu na opakowaniu.
Cukinię oczyścić i pokroić w małe kawałki, a następnie udusić z tymiankiem w bardzo małej ilości wody.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Mięso pokroić w cienkie plasterki, doprawić pieprzem i smażyć na gorącej oliwie; pod koniec lekko posolić. Mięso zdjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce. Do tłuszczu, na którym smażone było mięso dolać bulion i gotować tak długo aż zostanie połowa płynu.
Na talerze wyłożyć makaron, mięso i cukinię a następnie polać sosem i posypać pokrojonymi w kostkę pomidorami.