Kebab: smak i energia
Moda na pożywne, sycące i smaczne kebaby trwa w najlepsze, a lokale gastronomiczne serwujące takie dania wyrastają w naszych miastach niczym grzyby po deszczu. Dziś w niemal każdym zakątku Polski jedną z najpopularniejszych potraw jest kebab Lublin nie stanowi w tej kwestii wyjątku. Jakie kebaby cieszą się największa popularnością? Bez wątpienia wciąż najpopularniejsze jest połączenie mięsa z surówką i sosem, i podanie takiej mieszanki w bułce lub w cieście. Nie brak też lokali, w których kebab serwowany jest w formie tradycyjnego dania obiadowego. W takim przypadku na talerzu, obok surówki i sosu pojawiają się chrupiące frytki. W wielu lokalach specjalizujących się w serwowaniu tych arabskich specjałów można też skosztować kebaba z duszonymi warzywami oraz kebaba w wersji wegetariańskiej. W tym ostatnim przypadku zamiast mięsa podawane są niewielkie kotleciki, przygotowane z ciecierzycy – niezwykle popularnej w kuchni arabskiej rośliny, która i w polskiej gastronomii zajęła miejsce bardzo ważne.
Habiby kebab Jastrzębie Zdrój
Losowe artykuły:
Zapach kawy
To niesamowite jak przyroda szybko budzi się z zimowego letargu. Intensywnie wybucha zielenią jakby nie mogła nacieszyć się nowym życiem. Co rok mam wrażenie,...
Ręczny młynek do kawy – kiedy się sprawdzi?
Nikt pewnie nie ma wątpliwości, że nic tak przyjemnie nie pachnie jak świeżo zmielona kawa a smak takiej aromatycznej kawy jest również nieporównywalny
Taka kawa...