Habiby kebab Jastrzębie Zdrój

0
1299
Rate this post

Kebab: smak i energia
Moda na pożywne, sycące i smaczne kebaby trwa w najlepsze, a lokale gastronomiczne serwujące takie dania wyrastają w naszych miastach niczym grzyby po deszczu. Dziś w niemal każdym zakątku Polski jedną z najpopularniejszych potraw jest kebab Lublin nie stanowi w tej kwestii wyjątku. Jakie kebaby cieszą się największa popularnością? Bez wątpienia wciąż najpopularniejsze jest połączenie mięsa z surówką i sosem, i podanie takiej mieszanki w bułce lub w cieście. Nie brak też lokali, w których kebab serwowany jest w formie tradycyjnego dania obiadowego. W takim przypadku na talerzu, obok surówki i sosu pojawiają się chrupiące frytki. W wielu lokalach specjalizujących się w serwowaniu tych arabskich specjałów można też skosztować kebaba z duszonymi warzywami oraz kebaba w wersji wegetariańskiej. W tym ostatnim przypadku zamiast mięsa podawane są niewielkie kotleciki, przygotowane z ciecierzycy – niezwykle popularnej w kuchni arabskiej rośliny, która i w polskiej gastronomii zajęła miejsce bardzo ważne.