Każdemu polecam by poszukał w swojej okolicy miejsca, w którym to serwują lokalnie warzone piwa. Ostatnio odkryłem w swoim mieście pub i jestem zachwycony możliwością ogromnego wręcz wyboru, a także smaku i aromatu samego piwa. Miejsce to ma niesamowity klimat, a jakość obsługi i sposób podawania piwa mnie olśnił, gdyż nigdy w życiu się z czymś takim nie spotkałem. Kilkanaście rodzajów piwa, z czego większość nie znajdziemy na sklepowych półkach, gdyż są to piwa sezonowe, produkowane przez małe browary. Dowiedziałem się, że piwa rzemieślnicze w pubie, który odwiedziłem są produkowane zaledwie w kilkunastu butelkach rocznie i tylko w danym okresie. Barman wyjaśnił mi przyczynę tego zjawiska. Piwa, które są warzone przez lokalne, niewielkie browary, zawierają tylko naturalne składniki, które można pozyskać tylko w danej porze roku. Byłem zachwycony tym, że ci producenci przekładają jakość nad ilością. W czasach, w których wszystko ma być szybkie i tanie, a produkcja nastawiona jest wyłącznie na zysk, ktoś kto nie idzie tą ścieżką zasługuje na uwagę.