W zimę niewiele przecież jest dostępnych produktów świeżych, dlatego ratujemy się tymi zachowanymi w lodzie, dzięki czemu są trwałe i długo zachowują smak. Dla naszego zdrowia niezmiernie ważne jest spożywanie odpowiednich ilości warzyw i owoców, a te, jak powszechnie wiadomo, mają wiele cennych witamin. Natomiast ważne jest, że nadal ma w sobie składniki, które wpływają na nasze zdrowie niezmiernie korzystnie i dzięki temu nasz organizm na więcej energii do życia i do działania oraz do zwalczania chorób i schorzeń, które mogą nas dopaść. A czy są także zdrowe i dobre dla naszego organizmu, tak jak świeże zapewne tak, choć mają nieco mniej witamin niż warzywo, które zjadamy prosto z ogródka. Powinniśmy dostarczać ich naszemu organizmowi wiele, dzięki czemu będziemy długo zdrowi i młodzi. To bardzo ważne, by nie zapominać o dodaniu do śniadania liścia sałaty i pomidora, a do obiadu sałatki czy surówki ze świeżych warzyw. Problem pojawia się, gdy mamy do czynienia z warzywami mrożonymi.
Mrożone warzywa
Losowe artykuły:
Włoska kawa jak z kawiarni
Włoska kawa o anielskim smaku i nieziemskim aromacie, którą piłam w pewnej kawiarence to jedno z wakacyjnych wspomnień, które z pewnością zachowam na dłużej....
Ręczny młynek do kawy – kiedy się sprawdzi?
Nikt pewnie nie ma wątpliwości, że nic tak przyjemnie nie pachnie jak świeżo zmielona kawa a smak takiej aromatycznej kawy jest również nieporównywalny
Taka kawa...